Inloggen op webmail en daar spamafhandeling instellen

Laatste aanpassing op: Za, 30 Jun, 2018 at 6:32 PM

In deze video laten we zien hoe je kunt:

• inloggen op je webmail [0:00]
  • instellen dat SPAM in een apart mapje gezet wordt [0:52]

Zo log je in op je Webmail

1. ga naar webmail.jouwdomeinnaam.com (waarbij je voor 'jouwdomeinnaam.com' natuurlijk je eigendomeinnaam invult)
  2. Vul bij gebruikersnaam je volledige emailadres in (waar deze domeinnaam in verwerkt zit)
  3. Vul het wachtwoord in wat bij deze mailbox hoort.
  4. Klik op "Inloggen"

Zo regel je hoe SPAM afgehandeld moet worden

De spam en virusfilters van Alphamega beschermen je inbox. Virussen worden tegengehouden. Alle emails worden beoordeeld volgens een speciaal puntensysteem. Komt de score boven de 5 punten uit, dan is de kans groot dat het spam is. Maar dat is niet zeker. Soms worden emails met vliegtickets van de KLM of Ryanair ook als spam beoordeeld, terwijl het dat natuurlijk niet is. Daarom laten wij alle emails die potentieel spam kunnen zijn, toch door. Maar, we markeren deze door erin de onderwerpregel het woord "SPAM?" in te zetten.

Hier kun je niet alleen snel mogelijke spam aan herkennen, of je mailbox op onderwerpregel sorteren. Je kunt ook een emailregel aanmaken, die (reeds op de server) de spam-gemarkeerde emails in een apart mapje zet. Dan komen ze niet tussen al je gewone emails te staan, maar kun je ze toch af en toe raadplegen.

1. ga naar webmail.jouwdomeinnaam.com (waarbij je voor 'jouwdomeinnaam.com' natuurlijk je eigendomeinnaam invult)
  2. Vul bij gebruikersnaam je volledige emailadres in (waar deze domeinnaam in verwerkt zit)
  3. Vul het wachtwoord in wat bij deze mailbox hoort.
  4. Klik op "Inloggen"
  5. Klik rechts boven op "Instellingen"
  6. Klik in de linkerkolom op "Filters"
  7. Klik in de 2e kolom op de + onderin
  8. Geef het filter een naam, bijvoorbeeld "SPAM?"
  9. Zet een bolletje bij "die voldoen aan de volgende regels"
  10. In de dropdowns kies je "Onderwerp" en "bevat"
  11. Daar achter geef je het woord in wat de onderwerpregel moet bevatten. In dit geval het woord "SPAM?"
  12. Bij filteracties kies je voor "verplaats bericht naar" "spam"
  13. Klik op opslaan.