Foutmelding in Apple Mail

Laatste aanpassing op: Wo, 20 Feb, 2019 at 1:36 PM

Als je een melding krijgt in de trant van "De identiteit van mail.jouwdomeinnaam' kan niet worden gecontroleerd door mail." dan heeft dat de volgende oorzaak:

Je account is overgezet naar een nieuwe, snelle server. Daarbij heeft je account een nieuw IPadres gekregen. Alle mailprogramma's vinden dat prima, behalve Apple Mail.

Die zal dan bij de server voor inkomende mail de optie voor SSL aanzetten.

Wat kun je doen?

Een paar dingen:

1) Check bij Mail - > Accounts -> Je emailaccount -> Geavanceerd of bij hostname staat: mail.jedomeinnaam.extensie (jouw domeinnaam dus). Als dit niet zo is, dan even hier invullen, bewaren, de foutmelding negeren, nogmaals bewaren, mail afsluiten, mail openen en dan de melding van het certificaat goedkeuren door op doorgaan te klikken en te bevestigen.

of

2)  je kunt SSL bij verzenden en ontvangen uitzetten

of

3) je kunt proberen om het certificaat te vertrouwen (soms lukt dat wel, soms niet).

of

4) Als je niet de mogelijkheid krijgt het certificaat te vertrouwen, dan kun je, als je POP gebruikt, je mailbox deactiveren/uitzetten (maar niet verwijderen) en opnieuw aanmaken als IMAPaccount en dan het certificaat accepteren.

of

5) Als je niet de mogelijkheid krijgt het certificaat te vertrouwen, dan kun je, als je IMAP gebruikt, je mailbox verwijderen en opnieuw aanmaken als IMAPaccount en dan het certificaat accepteren.

En je kunt altijd (tijdelijk) webmail.jouwdomeinnaam gebruiken als workaround om toch mail te kunnen ontvangen en verzenden.