Zelf overstappen van Horde naar Roundcube webmail

Laatste aanpassing op: Di, 26 Feb, 2019 at 4:25 PM

Je kunt nu zelf de overstap maken van Horde naar Roundcube webmail via het Technical Control Panel.

In deze video leggen we je uit hoe je dat doet:

Handleiding:

1. Log in op Mijn Alphamega Dashboard
  2. Klik op je dienst (hosting/mail/classic/TopSite)
  3. Klik op de domeinnaam waarvan je de webmail wilt omzetten
  4. Klik in het menu op Technical Control Panel
  5. Klik op de knop 'Technical Control Panel' om in te loggen
  6. Klik in het menu op Mail
  7. Klik op tabblad Mail instellingen
  8. Klik op de domeinnaam
  9. Kies bij 'webmail' voor Roundcube
  10. Klik op de knop 'Toepassen'

Tips:

Let op: je adresboek en emailhandtekening gaan niet mee over. Dat gezegd hebbende, als je account overgezet wordt naar een nieuwe server gaan die ook niet mee over. Dat is technisch niet mogelijk, omdat daar veel mee fout kan gaan.